Ασφάλεια

Η χρωματοσφαίριση (paintball) θεωρείται ως ένα απο τα πιο ασφαλή ομαδικά αθλήματα. Σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες, η μέση συχνότητα τραυματισμού υπολογίζεται σε 1 περιστατικό ανά 5000 παίκτες κάθε χρόνο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων ασφαλείας, όπως η παροχή και χρήση ειδικού εξοπλισμού.
Το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού αυτού είναι η "μάσκα" ("mask"). Διασφαλίζει όλα τα ευαίσθητα σημεία του κεφαλιού (μάτια, μύτη, στόμα, αυτιά) και είναι απολύτως απαραίτητη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.Το Chalkis Paintball, εκτός απ'την μάσκα, παρέχει προστατευτικό λαιμού, που προστατεύει την περιοχή του λαιμού, θώρακα, που μειώνει την ορμή πρόσκρουσης της σφαίρας στο στήθος και στην κοιλιά και γάντια που προστατεύουν τα χέρια.
Το ελάχιστο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή σε παιχνίδι είναι 18. Ανήλικοι 13-18 ετών επιτρέπεται να συμμετέχουν αν φέρουν γραπτή έγκριση από γονέα ή κηδεμόνα και βρίσκονται στο χώρο του πεδίου με τη συνοδεία ενός γονέα ή κηδεμόνα.Υπεύθυνες δηλώσεις μαζί με τους όρους και κανονισμούς του πεδίου υπάρχουν στον χώρο μας και μπορεί ο γονέας ή ο κηδεμόνας να την υπογράψει εκεί.
Το άθλημα δεν σκοπεύει στο να προωθεί την βία. Μέσα από το παιχνίδι, σκοπεύει να διδάξει το νόημα και την χρησιμότητα της ομαδικής και όχι ατομικής απόδοσης και να συμβάλλει στην βελτίωση των ικανοτήτων ηγεσίας ενός παίκτη. Επίσης συμβάλει στην ανάπτυξη αντιπολεμικής συνείδησης, αφού δείχνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το πόσο ευάλωτος είναι ο άνθρωπος σε συνθήκες πολέμου. Μεταξύ πολλών άλλων προδιαγραφών ασφαλείας το Chalkis Paintball επιβάλλει αυστηρά, έναν κανόνα που περιορίζει την ταχύτητα μίας σφαίρας σε 100 μέτρα/δευτερόλεπτο (360 χλμ/ώρα) ή λιγότερο ώστε η ορμή της σφαίρας να μην μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Ο παίκτης πρέπει να είναι προετοιμασμένος να δεχθεί αρκετές σφαίρες σε λιγότερο προφυλαγμένα μέρη του σώματος, όπως τα χέρια και τα πόδια, όπου μπορεί να προκληθεί ένα ελαφρύ τσούξιμο.