Εξοπλισμός

Μαρκαδόρος

Ο μαρκαδόρος (όπλο) είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο του λειτουργικού εξοπλισμού ενός παίκτη paintball. Χρησιμοποιείται προκειμένου να εκτοξεύει τις χρωμόσφαιρες και να χρωματίζει τους αντίπαλους παίκτες. Λειτουργεί σε συνδυασμό με τον γεμιστήρα και την μπουκάλα αέρα υψηλής πίεσης. Το πεδίο μας χρησιμοποιεί κυρίως τους ημιαυτόματους μαρκαδόρους Τipmann 98 Custom PS και BT4 Combat Slice.

Μπουκάλα

Η μπουκάλα παρέχει τον απαραίτητο αέρα υψηλής πίεσης για την λειτουργία του μαρκαδόρου. Το πεδίο μας πρωτοπορώντας είναι εξοπλισμένο με ειδικές οβάλ μπουκάλες 0.8L/3000psi ώστε να είναι πιο βολικές στη χρήση τους ακόμα και από μικρόσωμους παίκτες.

Μάσκα

Η μάσκα είναι το σημαντικότερο κομμάτι του εξοπλισμού ασφαλείας σε ένα παιχνίδι paintball καθώς προστατεύει το πρόσωπο του παίκτη και κυρίως την περιοχή των ματιών. Πέρα απο την ασφάλεια που παρέχει μία μάσκα θα πρέπει να εξασφαλίζει και την καλύτερη δυνατή ορατότητα του παίκτη στην προσπάθεια του να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Για αυτό το λόγο οι μάσκες που χρησιμοποιούμε έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Κατασκευασμένες απο σκληρό πλαστικό, προστατεύουν το πρόσωπο, τα αυτιά και το μέτωπο
  • Ρυθμιζόμενο λουράκι στο πίσω μέρος ώστε με το κατάλληλο σφίξιμο να εφαρμόζουν σε καθε παίκτη
  • Φακός ευρείας γωνίας ώστε το πεδίο ορατότητας να είναι εύρους 180 μοιρών
  • Τεχνολογίας thermal (διπλός φακός) ώστε να αποφεύγεται όσο γίνεται περισσότερο το θάμπωμα

Προστατευτικό λαιμού

Προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή του λαιμού από τυχόν χτύπημα του αντιπάλου.

Προστατευτικός θώρακας

Το Chalkis paintball παρέχει σε όλους τους παίκτες ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου θώρακα προστασίας έναντι χτυπημάτων στις ευαίσθητες περιοχής του κορμού (στήθος, κοιλιά, πλάτη). Υπάρχουν δύο μεγεθών θώρακες ώστε να εξασφαλίζεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα αισθάνονται ταυτόχρονα άνετοι και προστατευμένοι.

Γάντια

Kοντά γάντια (half finger), με σκληρό πλαστικό στην εξωτερική τους πλευρά. Ο εργονομικός τους σχεδιασμός εξασφαλίζει την άμεση επαφή με την σκανδάλη του μαρκαδόρου ενώ ταυτόχρονα παρέχεται η απαραίτητη προστασία των άνω άκρων.